Wie zijn wij?

Hondensport Vereniging Schoonhoven is in 1982 opgericht en heeft inmiddels haar doelstelling tot ver buiten Schoonhoven bekendheid gegeven.

Hondensport Vereniging Schoonhoven is gevestigd aan de Lopikerweg 48C, 2871 AV in Schoonhoven.

Ons telefoonnummer is 0182-38 02 33, wij zijn telefonisch bereikbaar op maandag-, dinsdag-, en woensdagavond of zaterdagochtend gedurende het trainingsseizoen.

Via info@hondensportverenigingschoonhoven.nl zijn wij altijd bereikbaar.

Het opvoeden en trainen van honden tot gehoorzame en sociale honden.

Het verstevigen van de baas-hond relatie en hierdoor een goede band tot stand brengen.

Het voorkomen van probleemgedrag, door bazen van de nodige kennis te voorzien.

Onze trainingsmethode

Bij de Hondensport Vereniging Schoonhoven werken we uitsluitend met positieve trainingsmethoden. Dit houdt in dat er door middel van beloning gedrag aangeleerd wordt.

De aanleermethoden die gebruikt worden kennen een stapsgewijze opbouw waarbij geen dwang of straf gebruikt wordt. Hierdoor wordt het vertrouwen van uw hond in u niet beschadigd en zal uw hond graag doen wat u van hem vraagt.

Als beloning wordt gebruik gemaakt van voer en spel.

Wij adviseren een gewone halsband van leer of ander materiaal en dito riem van ongeveer 1,2 meter lang.

Het gebruik van een tuigje is toegestaan, mits deze van een type is dat het welzijn van de hond niet schaadt.

Een rollijn of riem met schakels raden wij ten zeerste af.

Het gebruik van slipketting, sliphalsband, prikband en andere middelen die het welzijn van de hond kunnen schaden zijn niet toegestaan.

Naast het geven van opvoeding- en trainingscursussen worden er jaarlijks ook andere activiteiten georganiseerd zoals een spelletjesdag en een wandeling.

Bestuur:
Lida Kalmeijer (voorzitter): voorzitter@hvs-mail.nl
Anja van Wurmond (secretaris): secretaris@hvs-mail.nl
Penningmeester: penningmeester@hvs-mail.nl
Gerco Mouris: (algemeen bestuurslid)
Mieke van der Graaf: (algemeen bestuurslid)
Tanja Springvloed: (algemeen bestuurslid)
Frank van der Kruk: (algemeen bestuurslid)

Trainingscoördinator: Lida Kalmeijer
Ledenadministratie: Anja van Wurmond ledenadministratie@hvs-mail.nl

Onze medewerkers:
Al onze medewerkers werken op vrijwillige basis.

Instructeurs:
Onze instructeurs zijn grotendeels gediplomeerd en worden jaarlijks bijgeschoold.

Barmedewerkers:

Ella VerpoortenGerda HuijzerIlona Omon

Marcel BoermaMartin Wolsheimer

Ria AsschemanSylvia Hoogerbrug

Thea de KruijfMieke de Graaf

Behendigheidstrainers:

Albert van LieshoutAnja van WurmondSandra Blaak

Gehoorzaamheidstrainers:

Anja den HartogAnja van WurmondBep van EckDyanne van WurmondFrank van der KrukFrits KindtGerco MourisLida KalmeijerLiesbeth AenmeijThea de Kruijf

Mariëtte EikelenboomMiranda LeonéPetra KlompRené HoekeTanja Springvloed

Onderhoudsmedewerkers: